SAKs lokalförening i Södertälje

Välkomna till SAKs lokalkommitté i Södertälje!

Vår lokalkommitté omfattar förutom Södertälje med omnejd även Södermanland och delar av Östergötaland. Totalt har vi drygt 200 medlemmar. Vår styrelse består av 8 personer, varav 4 ungdommar med bakgrund från Afghanistan. Om du är intresserad av vårt arbete så är du välkommen att ta kontakt med oss.

Våra huvuduppgifter är att sprida kunskap om Afghanistan och samla pengar till vår biståndsverksamhet i Afghanistan. Detta gör vi till exempel genom studiecirklar och utställningar.

Föreningsuppdateringar

SAK-rapport 15 mars

Alla SAK arrangerar återkommande videomöten där vi rapporterar om läget i Afghanistan och vårt arbete. Denna rapport är från 15 mars.

SAK-rapport 1 mars

Alla SAK arrangerar återkommande videomöten där vi rapporterar om läget i Afghanistan och vårt arbete. Denna rapport är från 1 mars.

SAK-rapporten 16 februari

Alla SAK arrangerar återkommande videomöten där vi rapporterar om läget i Afghanistan och vårt arbete. Denna rapport är från 16 februari.

Pågående och kommande händelser

SAK bjuder in till filmvisning av Osynliga flickan

Evenemang Den Osynliga flickan har något att säga om Afghanistan, om hur kvinnor och flickor tvingas leva under talibanerna. SAK bjuder in till filmvisning på Folkets Bio Zita i Stockholm.

Utbildning i Afghanistan

Evenemang Utbildning i Afghanistan har haft en krokig väg det senaste halvseklet och även framtiden är osäker.Om detta kommer Pia Karlsson att berätta. Pia är styrelseledamot i SAK med mångårig erfarenhet av utbildning i olika länder inklusive Afghanistan. Bibliotekets hörsal i Södertälje är platsen för föreläsningen. Fri entré.

Utställning Afghanska klassrum

Evenemang Välkomna till Södertälje stadshus. Där visas utställningen ”Afghanska klassrum” under tiden 6/11 – 17/11. Utställningen består av foton från olika afghanska klassrum samt information om Afghanistan och SAK. Fotograf är Kajsa Waaghals.