SAKs lokalförening i Stockholm

SAKs lokalförening i Stockholm informerar om och samlar in pengar till stöd för biståndsorganisationen SAKs arbete i Afghanistan.

Som medlem i SAKs lokalförening i Stockholm är ditt engagemang varmt välkommet! Du bestämmer själv i vilken mån du har möjlighet att vara aktiv och på vilket vis. I lokalföreningen arbetar vi bland annat med:

  • Seminarier som djupdyker i en bredd av olika tematiska områden som direkt berör Afghanistan.
  • Skolor. Vi föreläser om Afghanistan i högstadie- och gymnasieskolor.
  • Utbildningar. Vi ordnar studiecirklar och erbjuder utbildningsdagar med fokus på Afghanistans historia, politik, kultur, sedvanor och religion.
  • Insamling. Vi samlar in pengar till stöd för SAK:s arbete i Afghanistan. Till exempel genom konstutställningar, lopp- och julmarknader och digitala kampanjer.
  • Vi samlar också in pengar genom försäljning av konst inom projektet Art4Education.
  • Kolla också in vårt videotek med korta videos.

SAK-rapporten är en aktuell redogörelse från en av SAKs medarbetare, som görs och spelas in via Zoom. Alla avsnitthittar du HÄR.

I vår Eventkalender kan du se kommande aktiviteter och styrelsemötet där du är välkommen att delta.

Har du förslag på en aktivitet som du tycker att vi ska arrangera? Vill du hjälpa till? Hör av dig till oss! Vi uppskattar alltid nya ideer och nytt engagemang! 

Du kan också prenumerera på utskick om kommande arrangemang. Kontakta oss via mail för att få mer information!

Stöd Svenska Afghanistankommitténs biståndsarbete genom att Swisha valfritt belopp till 9007808.
Tack för ditt stöd!

SAKs bok Förstå Afghanistan är viktig för den som vill lära sig mer.

Nyskrivet tillägg till Förstå Afghanistan

Sedan boken Förstå Afghanistan gavs ut 2018 har mycket hänt i Afghanistan, i synnerhet efter talibanernas maktövertagande 15 augusti 2021. Mycket i boken ”Förstå Afghanistan” är fortfarande relevant. Detta tillägg kompletterar boken och beskriver den senaste utvecklingen, dagens talibaner, och vilka följder deras maktövertagande har fått i Afghanistan.

Föreningsuppdateringar

SAKs lokalförening i Stockholm

Loppistider

Overcoming challenges: Humanitarian Aid in Afghanistan.

SAKs lokalförening i Stockholm I dag, den 29 mars, höll SAK Stockholm ett seminarium tillsammans med Läkare Utan Gränser (MSF). Seminariets titel var Overcoming challenges: Humanitarian Aid in Afghanistan och handlade om SAKs och Läkare Utan Gränsers svårigheter att arbeta i dagens Afghanistan under talibanstyret. Medverkande i seminariet var MSFs Landschef i Afghanistan Gaetan Drossart, som berättade om MSFs […]

Eventkalender för SAK Stockholm

SAKs lokalförening i Stockholm På den här sidan lägger vi upp korta notiser om kommande aktiviteter i SAK Stockholms och SAKs regi i Stockholmsområdet, samt datum, tid och plats för öppna styrelsemöten i SAK Stockholm dit du som medlem är välkommen. När detaljer finns lägger vi till en länk till eventet så du kan se ett mer detaljerat program.

SAK Stockholms årsmöte 22 feb 2023

SAKs lokalförening i Stockholm SAK Stockholm höll sitt årsmöte den 22 februari med ett 30-tal deltagare som deltog på plats och via länk. Mötet inleddes me att Klas Bjurström, Senior rådgivare på SAK, be skrev det aktuella läget i Afghanistan och utmaningarna för biståndet. Hans genomgång kan du se på Facebook: https://fb.watch/iT7oM3Aplv/ De sedvanliga mötesprocedurerna följde därpå och styrelsen verksamhetsberättelse, […]

Pågående och kommande händelser

Overcoming challenges: Humanitarian Aid in Afghanistan.

Evenemang Spännande seminarium tillsammans med Läkare utan Gränser den 29 mars. Save the date: March 29th at 18:30-20:00 Läkare Utan Gränser (MSF Sweden) and Svenska Afghanistankommittén Stockholm (SAK) would like to invite you to a seminar on the topic of continuing humanitarian work in difficult circumstances, with a focus on healthcare and education in Afghanistan. Working in Afghanistan […]

A night with Buddha

Evenemang Kulturhuset ordnar en en festival till minne av de stora Buddha-statyerna som sprängdes av talibanerna i Afghanistan den 11 mars 2001. Temat för kvällen är framtiden och det gemensamma kulturarvet. Den fria konsten firas genom dans, poesi, konst, musik och ett fördjupande panelsamtal i Hörsalen. Läs mer och köp din biljett här: https://kulturhusetstadsteatern.se/samtal-debatt/night-buddha-0

Välkommen till årsmöte för SAK Stockholm 22 feb 2023

Evenemang Den 22 februari, 2023 kl 18 håller SAK Stockholm sitt årsmöte där verksamheten 2022 summeras och en ny styrelse väljs. Platsen är SAKs kansli, Malmgårdsvägen 63, 3 tr. Årsmöteshandlingarna (verksamhetsberättelse, bokslut, budget och verksamhetsplan) hittar du längre ner på sidan. Klas Bjurström om det aktuella läget i Afghanistan  och för SAKs bistånd Förutom sedvanlig mötesformalia kommer […]

Bli månadsgivare

Med din hjälp kan vi förändra vardagen för de mest utsatta i Afghanistan på riktigt. Allra störst nytta gör du som medlem och/eller månadsgivare, men varje gåva hjälper.

Vill du ge din gåva på annat sätt? Se fler alternativ här.