SAKs lokalförening i Stockholm

SAKs lokalförening i Stockholm informerar om och samlar in pengar till stöd för biståndsorganisationen SAKs arbete i Afghanistan.

Som medlem i SAKs lokalförening i Stockholm är ditt engagemang varmt välkommet! Du bestämmer själv i vilken mån du har möjlighet att vara aktiv och på vilket vis. I lokalföreningen arbetar vi bland annat med:

  • Seminarier som djupdyker i olika tematiska områden som direkt berör Afghanistan.
  • Skolor. Vi föreläser om Afghanistan i högstadie- och gymnasieskolor.
  • Utbildningar. Vi ordnar studiecirklar med fokus på Afghanistans historia, politik, kultur, sedvanor och religion.
  • Insamling. Vi samlar in pengar till stöd för SAK:s arbete i Afghanistan. Till exempel genom konstutställningar, lopp- och julmarknader och digitala kampanjer.
  • Vi samlar också in pengar genom försäljning av konst inom projektet Art4Education.
  • Kolla också in vårt videotek med korta videos.

SAK-rapporten är en aktuell redogörelse från en av SAKs medarbetare, som görs och spelas in via Zoom. Alla avsnitthittar du HÄR.

Har du förslag på en aktivitet som du tycker att vi ska arrangera? Vill du hjälpa till? Hör av dig till oss! Vi uppskattar alltid nya ideer och nytt engagemang! 

Du kan prenumerera på utskick om kommande arrangemang. Kontakta oss via mail för att få mer information!

Stöd Svenska Afghanistankommitténs biståndsarbete genom att Swisha valfritt belopp till 9007808.
Tack för ditt stöd!

SAKs bok Förstå Afghanistan är viktig för den som vill lära sig mer.

Nyskrivet tillägg till Förstå Afghanistan

Sedan boken Förstå Afghanistan gavs ut 2018 har mycket hänt i Afghanistan, i synnerhet efter talibanernas maktövertagande 15 augusti 2021. Mycket i boken ”Förstå Afghanistan” är fortfarande relevant. Detta tillägg kompletterar boken och beskriver den senaste utvecklingen, dagens talibaner, och vilka följder deras maktövertagande har fått i Afghanistan.

Föreningsuppdateringar

SAKs lokalförening i Stockholm

SAK Stockholm höll årsmöte 4 mars

Afghan Echoes. Lyckat event med afghansk kultur.

SAKs lokalförening i Stockholm Det var fullsatt när SAK Stockholm i samarbete med Afghanskt Kulturcentrum anordnade ett kulturevent på Timmermansgården den 27 januari. Mer än 100 personer var på plats och lyssnade på musik, diktläsning, författarsamtal, såg konst och modevisning. Tack alla ni som kom och alla ni som uppträdde och visade en del av ert lands rika kultur. […]

Schysst Jul 2023

SAKs lokalförening i Stockholm Tack alla ni som besökte oss på Schysst Jul 2023! Som vanligt var intresset vid vårt bord stort. Många besök och köp, många bra samtal om den humanitära krisen i Afghanistan som behöver allt stöd vi kan ge.Saffran var såklart kundernas favorit.Resultatet motsvarar kostnaden för att låta 35 afghanska barn gå i skolan iett helt […]

Studiecirkel kring boken Förstå Afghanistan hösten 2023

SAKs lokalförening i Stockholm Just nu genomför SAK Stockholm i ett samarbete med Folkuniversitetet i Stockholm, en studiecirkel kring boken Förstå Afghanistan och det nyskrivna tillägget om tiden efter talibanernas maktövertagande i augusti 2021.  Studiecirkeln som är digital, har 12 deltagare, från Stockholm med omnejd, Västsverige och Värmland. Nu i mitten av oktober har man haft tre träffar, den […]

Pågående och kommande händelser

SAK Stockholms årsmöte 2024

Evenemang Den 4 mars kl 18-20 håller SAK Stockholm årsmöte. Platsenblir SAKs kansli på Malmgårdsvägen 63, på Söder. Åsa Stensvik, Fristadskoordinator och producent på Stockholms Kulturhus kommer på mötet och berättar om Kulturhusets verksamhet kopplat till Afghanistan, bakgrund och planer framåt. Ett exempel på event som Kulturhuset ordnar är A Night with Buddha den 10 mars. […]

Afghan Echoes. Event med afghansk kultur.

Evenemang I en tid när talibanregimen förbjuder för oss självklara kulturyttringar som sång, musik, dans, konst med mera så lyser SAK Stockholm upp januarimörkret med afghansk kultur.Den 27 januari genomför vi ett evenemang tillsammans med Afghanska Kulturcentret. Plats: Timmermansgården, på Söder mellan kl 15-18 Många spännande Här är programmet:* 15.00 Kort välkommen och presentation.* 15.05- 15.35 […]

SAK bjuder in till filmvisning av Osynliga flickan

Evenemang Den Osynliga flickan har något att säga om Afghanistan, om hur kvinnor och flickor tvingas leva under talibanerna. SAK bjuder in till filmvisning på Folkets Bio Zita i Stockholm.

Bli månadsgivare

Med din hjälp kan vi förändra vardagen för de mest utsatta i Afghanistan på riktigt. Allra störst nytta gör du som medlem och/eller månadsgivare, men varje gåva hjälper.

Vill du ge din gåva på annat sätt? Se fler alternativ här.