SAKs lokalförening i Vänersborg

Välkommen till SAKs lokalförening i Vänersborg!

Varmt välkommen till SAKs lokalförening i Vänersborg, som verkat sedan 1984, alltså nästan från starten av SAK. Lokalföreningen betjänar ett mycket stort område, Dalsland, Värmland och västra delen av Västergötland, samt Bohuslän norr om Kungälv. 

Vi har en liten aktiv medlemsskara som försöker sprida kunskap om Afghanistan förr och nu, om SAKs mångåriga engagemang, samt samlar in pengar till SAKs viktiga biståndsarbete i Afghanistan.

Av praktiska och historiska skäl har vi för närvarande de flesta aktiviteterna i trestadsområdet Vänersborg-Trollhättan-Uddevalla. Vi söker dock gärna samarbetsformer med t.ex. personer i Värmland/Karlstad

Några programpunkter för hösten 2021:

Ljungskiledagen i Ljungskile den 28 augusti. Tyvärr INSTÄLLT på grund av Covid19.

Föredrag av Lennart Olsson på Rotarys lunchmöte i Vänersborg den 2 september.

Studiecirkel baserat på boken ”Förstå Afghanistan” i samarbete med Studiefrämjandet. Trolig start i oktober.

Utställning om Afghanistan och dess folk. Kommer att visas på flera ställen i Uddevalla och Vänersborg, med start i Studiefrämjandes lokaler på Kungsgatan i Uddevalla.

Delta på julmarknaden i Vänersborgs Folkets Hus i december. Det är fortfarande oklart om marknaden blir av på grund av pandemin.

Ytterligare aktiviteter under hösten och vintern är under planering. Kontakta gärna oss i styrelsen Lennart Olsson 076 7917 345,  Axel Rydberg 072 505 1835, Mohammad Jawshani 070 4819 996 eller Elsa Andréen 070 531 6937 för ytterligare information.