SAKs lokalförening i Vänersborg

Välkommen till SAKs lokalförening i Vänersborg!

Varmt välkommen till SAKs lokalförening i Vänersborg, som verkat sedan 1984, alltså nästan från starten av SAK. Lokalföreningen betjänar ett mycket stort område, Dalsland, Värmland och västra delen av Västergötland, samt Bohuslän norr om Kungälv.

Vi har en liten aktiv medlemsskara som försöker sprida kunskap om Afghanistan förr och nu, om SAKs mångåriga engagemang, samt samlar in pengar till SAKs viktiga biståndsarbete i Afghanistan.

Av praktiska och historiska skäl har vi för närvarande de flesta aktiviteterna i trestadsområdet Vänersborg-Trollhättan-Uddevalla. Vi söker dock gärna samarbetsformer med t.ex. personer i Värmland/Karlstad.

Planerade aktiviteter 2022:

  • Internationella kvinnodagen 8 mars. SAK och Uddevalla FN-förening kommer att vara på Bohusläns Museum med ett informationsbord och insamling i entréhallen under hela eftermiddagen, kl. 12- ca 19.
  • Stort musikevenemang. Den 26 mars skall Nawroz (nyår) firas på Folkets Hus i Uddevalla. Arrangemanget sker tillsamman med många föreningar och organisationer såsom SEF-Sveriges ensamkommandes förening, Rädda barnen, Studiefrämjandet, Giraff stödet, Uddevalla kommun, Folkets hus och Afghansk Svensk Förening Uddevalla. SAK blir medarrangör med informationsbord och insamling till förmån för SAKs arbete i Afghanistan.
  • Ljungskiledagen i Ljungskile den 18 juni, SAK deltar med marknadsplats. Information om SAK och Afghanistan samt insamling.
  • SAKs utställning om AFGHANSKA KLASSRUM visas på Bohusläns Museum i samband med Internationella Barndagen den 3 okt. och FN-dagen den 24 okt. SAK planerar också andra aktiviteter i samband med utställningen.
  • Julmarknad i Vänersborg i december.
  • Deltagande i ytterligare musikevenemang planeras under året i Uddevalla-Vänersborg- Trollhättan. Ber att få återkomma!

Kontakta gärna oss i styrelsen Lennart Olsson 076 7917 345,  Mohammad Jawshani 070 4819 996 eller Elsa Andréen 070 531 6937 för ytterligare information.

Nyheter från lokalföreningen

SAKs lokalförening i Dalarna

SAK-rapporten 25 april

SAK-rapport 15 mars

SAKs lokalförening i Dalarna SAK arrangerar återkommande videomöten där vi rapporterar om läget i Afghanistan och vårt arbete. Denna rapport är från 15 mars.

Kallelse till det 39:e årsmötet för Svenska Afghanistankommitténs lokalförening i Vänersborg

SAKs lokalförening i Vänersborg När: Måndagen den 27 mars kl. 18.30 Plats: I auditoriet vid Vänersborgs bibliotek, Sundsgatan 6. Före själva årsmötesförhandlingarna blir det ett högaktuellt föredrag med bilder:                            Afghanistan under talibanstyret 2023  Välkommen att lyssna på Abdurrahman Toryalay, nyss hemkommen efter en resa till Afghanistan! ”Abdul” har sina rötter i Afghanistan och arbetar idag som projektledare för […]

SAK-rapport 1 mars

SAKs lokalförening i Dalarna SAK arrangerar återkommande videomöten där vi rapporterar om läget i Afghanistan och vårt arbete. Denna rapport är från 1 mars.