Daniel Madhani ny landchef i Afghanistan för 6 000 anställda

Daniel Madhani gör i dag sin första arbetsdag som landchef i Kabul för Svenska Afghanistankommitténs omkring 6 000 anställda i landet. Daniel kommer närmast från ett uppdrag som generalsekreterare för Swedo (före detta Qandil) och dessförinnan Project Playground.

– Det som driver mig är att jobba för människor i utsatthet. Utmaningen i Afghanistan blir att nå ut i regionerna och på landsbygden för att jobba med unga, kvinnor, personer med funktionsnedsättning och människor på flykt. Säkerheten i landet har försämrats och antalet civila dödsoffer har skenat i den 40 år långa konflikten, säger Daniel Madhani, landchef i Kabul för Svenska Afghanistankommittén.

I dag måndag 18 november gör Daniel Madhani sin första arbetsdag på plats på Kabulkontoret för Svenska Afghanistankommittén och dess omkring 6 000 anställda, varav 99 procent är afghaner.

Närmast kommer Daniel Madhani från Swedo – The Swedish Development Aid Organization (före detta Qandil) där han var generalsekreterare. Tidigare har han lett organisationerna Project Playground och Förbundet Unga Forskare samt suttit som ledamot i Stödföreningen till JOHA-Trust som driver Barbro Johansson Model Girls’ Secondary School i Tanzania.

– Mänskliga rättigheter som flickors rätt till utbildning har länge drivit mig. Det är också en av Svenska Afghanistankommitténs viktigaste arbetsområden med nästan 100 000 barn i skolorna, varav en majoritet flickor, säger Daniel Madhani.

Daniel Madhani är uppvuxen i Eksjö i Småland. Han är utbildad lärare och inledde en karriär inom skolväsendet innan intresset för mänsklighetens behov ledde honom in på organisationer som jobbar för människor som lever i utsatthet.

– Daniel Madhani har en gedigen ledarskapserfarenhet i internationella insatser från konflikthärdar, bland annat i en muslimsk kontext. Jag är övertygad om att han kan fortsätta att utveckla vårt arbete med att långsiktigt förbättra situationen för den utsatta civilbefolkningen i ett av världens farligaste länder, säger Andreas Stefansson, generalsekreterare Svenska Afghanistankommittén.

För ytterligare bakgrund Daniel Madhani, se www.linkedin.com/in/danielmadhani

SAK arbetar för en långsiktig förändring för de mest utsatta i Afghanistan:

  • Svenska Afghanistankommittén arbetar med förändring i ett av världens farligaste länder.
  • SAK är en medlemsbaserad bistånds- och solidaritetsorganisation som arbetar rättighetsbaserat, och som har verkat i nästan 40 år i Afghanistan.
  • SAK har omkring 6 000 anställda, varav över 99 procent är afghaner.
  • SAKs verksamhet riktar särskilt in sig på att nå ut och stärka de allra mest utsatta grupperna på landsbygden.