Bild från filmen Flykt

SAK bjuder in till en visning av filmen Flykt

I samband med den internationella konferensen bjuder SAK in till en filmvisning av "Flykt" den 12 november, på Indio Cinema i Stockholm.

Flykt berättar den sanna historien om Amin som tvingas konfrontera sitt förflutna för att rädda sin framtid. Han flydde från Afghanistan till Danmark som ensamresande barn. Nu, som 36-åring, är han framgångsrik akademiker och ska gifta sig med sin pojkvän. Men han har hemligheter som riskerar att rasera det liv han har byggt upp. För första gången berättar han hela sin historia för en nära vän.

Välkommen till en filmvisning arrangerad av Svenska Afghanistankommittén den 12 november, 2021.

Tid: 17.00-20.00. Filmen startar 17.00 och följs av ett panelsamtal ca 18.45-19.15. 

Panelsamtal mellan Zahra Hosseiny, asylrättsaktivist och en av de afghanska asylsökande som kom till Sverige år 2015 och Ingrid Eckerman, pensionerad läkare. Ingrid är grundare av nätverket och Facebookgruppen "Stoppa utvisningarna till Afghanistan!" samt redaktör och författare av den nyutkomna boken "Den onödiga flyktingkrisen - rättssäkerheten, civilsamhället och flyktingarna 2015 - 2021". Samtalet leds av Enayatullah Adel, Föreningshandläggare, Svenska Afghanistankommittén.

Plats: Indio Cinema, Hornstulls strand 3, Stockholm

Pris: 50 kr för film + popcorn. 

Köp biljetter här

Etiketter

event