Radiohjälpen Världens Barn

Sarra och Suhar

Världens Barn 2022

Aktuellt Svenska Afghanistankommittén (SAK) arbetar sedan länge med att barn och unga med funktionsnedsättning ska vara en del av samhället. En delaktighet på samma villkor som alla andra. Världens Barn bidrar till detta.

Vi behöver din hjälp i Världens Barn 2021

Aktuellt Genom Radiohjälpens riksinsamling Världens Barn 2021 mobiliserar och samlar SAK in pengar till arbetet för att barn med funktionsnedsättning ska ha rätt till att delta i samhället på samma villkor som andra.

Vi behöver din hjälp i Världens Barn 2020

Aktuellt Radiohjälpens riksinsamling Världens Barn 2020 ligger i startgroparna. SAK kommer fortsätta kommunicera, engagera och samla in pengar till arbetet för att barn och ungdomar med funktionsnedsättning ska ha rätt att vara delaktiga och ha inflytande i samhället på samma villkor som andra.

Vi behöver din hjälp i Världens Barn 2019

Aktuellt

KAMPANJ | Detta gör vi med stödet från Världens Barn och så kan du hjälpa till. Läs mer här. 

”Då kom käftsmällen”

Funktionsnedsättning "Barnen har suttit fastkedjade och bundna hemma".

/ Aron Anderson, äventyrare och föreläsare, har träffat elever med funktionsvariationer som får utbildning och hälsovård av Afghanistankommittén.

”Vi glömmer aldrig stödet från Världens Barn”

Ur Afghanistan-nytt VÄRLDENS BARN 2017 - 20 ÅR | Ett av Afghanistankommitténs första projekt som finansierades av Radiohjälpens kampanj Världens Barn för snart 20 år sedan var en skola i norra Afghanistan, i byn Gurgan. Afghanistan-nytt har återvänt till skolan och träffat några av de första eleverna.

Hallå där! Amanda Bergh, praktikant på SAK

Aktuellt Amanda läser en master i International Administration and Global Governance och har praktik på SAK nu i vår.

Hela Sverige samlar pengar till Världens barn

Aktuellt Första veckan i oktober pågår kampanjen Världens barn, som syftar till att samla in pengar för att stödja utsatta barn över hela världen.

Så får man det varmt och gott i ett kallt Afghanistan

Aktuellt Djupt i svenskens medvetande finns en föreställning att reser man söderut så betyder det sol och värme. Själv minns jag till exempel en gång när jag stod och packade väskan full med t-shirts inför en resa till La Paz i Bolivia. Som tur var tog jag en titt på väderläget och kunde konstatera att det […]