Ideellt engagemang i Sverige

”Jag vill visa solidaritet genom att vara aktiv”

Aktuellt En resa 1971 fick Lennart Olsson att fastna för Afghanistan. Nu är han ordförande för Vänersborgs lokalförening, som samarbetar med andra för att nå ut bredare.

Gata i Kabul, två kvinnor i burka.

MR-dagarna 2022

Aktuellt Mänskliga rättighetsdagarna är Nordens största forum för mänskliga rättigheter. SAK kommer vara på plats, denna gång är det i Örebro.

” Jag vill att fler ska bli nyfikna på Afghanistan”

Ur Afghanistan-nytt En ny lokalförening har startat i Dalarna. Läraren Maria Holzmann, 47 år, är en av ledamöterna i interimsstyrelsen som precis påbörjat verksamheten.

”Kvinnorna och flickorna behöver omvärldens stöd”

Ur Afghanistan-nytt På årsdagen av talibanernas maktövertagande arrangerade lokalföreningen i Stockholm en manifestation för afghanska flickors rätt till utbildning.

40 dagar på cykel för SAK

Aktuellt Qais Nooris intresse för att cykla allt längre sträckor ledde honom till Marocko, men utmaningen att cykla 3 700 kilometer räckte inte. Han ville ha ett syfte med resan också, och därför bestämde han sig för att samla in pengar till SAK.

”Utbildning ger våra barn hopp”

Ur Afghanistan-nytt Nader Barekzai, 56 år, blev medlem i SAK 1991, ett år efter att han kom till Sverige från Afghanistan.

2019 års SAK-styrelse

Nominera till SAKs styrelse

Aktuellt SAKs årsmöte närmar sig. En styrelse ska väljas och därför påminner valberedningen om att det är dags att nominera kandidater.

Margareta på en stig i grönskande sommarlamdskap.

” Vi har Afghanistan i våra hjärtan”

Ur Afghanistan-nytt Margareta Fränne, 80 år, bodde i Afghanistan i början på 1970-talet. När SAKs lokalförening i Södertälje bildades 1980 var det självklart för henne att engagera sig, och det har hon gjort sedan dess.

SAKs engagemangsenkät 2021

Aktuellt Varje år gör vi en engagemangsenkät för att ta pulsen på våra medlemmar och engagerade i SAK. Nu har du chansen att göra din röst hörd.
Dina åsikter som medlem eller engagerad i SAK är mycket viktiga och värdefulla för oss. Hjälp oss att bli ännu bättre genom att fylla i vår enkät!
Tack!