Funktionsnedsättning

Erfanullah fick proteser – nu kan han springa igen

Aktuellt Erfanullah skadade sina ben och fötter svårt som tvååring. Efter behandling på SAKs center för personer med funktionsnedsättningar i Ghazni kan han nu både gå, springa och leka tack vare fotproteser.

Lärare och elev studerar punktskrift.

Hemundervisning ger utsatta barn framtidshopp

Aktuellt Atiqa kan inte gå till skolan på grund av sin synnedsättning. Med hjälp av speciallärare tar SAK skolan till henne och andra barn med funktionsnedsättningar i avlägset belägna områden.

Sayed sitter med skolböcker.

Skolvägen inte längre en plåga

Aktuellt Sayed Mussaddiqullah Burhanis väg till skolan var en plåga. Men när han var tolv år fick han kontakt med SAKs ortopediska verkstadi Taloqan vilket ändrade allt.

Lärlingarna och lärarna runt en motorcykel som de tränar på. Till vänster läraren Khiyal Mohammed.

”Utbildningen får mig att tro på mig själv”

Funktionsnedsättning På SAKs yrkesutbildningar får kvinnor och män med funktionsnedsättningar hjälp på vägen mot egen försörjning

Semeia och två av hennes klasskamrater. Foto: Qudratullah Attaye

Världens barn 2023: Rätten till skola

Aktuellt Varje år beviljar Radiohjälpen medel till ett fyrtiotal projekt i lika många länder inom Världens Barn. Det projekten har gemensamt är att de jobbar för barns framtid och att de alltid utgår från barns rättigheter.

Allt fler får ortopedisk hjälp i Ghazni

Aktuellt Antalet patienter på SAKs ortopediska mottagning i Ghazni stad har ökat markant efter
talibanernas maktövertagande.

Habiba Noorzad sitter i sin rullstol på en scen och berättar sin historia i en mikrofon.

Habibas historia visar hur bistånd gör skillnad

Andreas Stefansson Habiba Noorzad skadade ett av sina ben svårt i en olycka. Hon blev isolerad i hemmet i tio år och kände att hon lika gärna hade kunnat vara död. Men så kom hon i kontakt med SAK. Hon fick en rullstol och efter att ha gått SAKs yrkesutbildning kunde hon försörja sig som sömmerska. Hon […]

Vi behöver din hjälp i Världens Barn 2021

Aktuellt Genom Radiohjälpens riksinsamling Världens Barn 2021 mobiliserar och samlar SAK in pengar till arbetet för att barn med funktionsnedsättning ska ha rätt till att delta i samhället på samma villkor som andra.

Tillbaka i skolan efter rehabilitering

Ur Afghanistan-nytt För 1,5 år sedan krockade Somaya och hennes familj med en lastbil. Olyckan tog hennes svägerskas liv och skadade Somaya och hennes mamma svårt. Nu är Somaya nästan helt återställd. I ett års tid har hon kommit till SAKs klinik i Taloqan för att rehabiliteras.