Kvinnors rättigheter

”Svårare arbeta för kvinnors rättigheter”

Aktuellt Bilal Ahmad Noorzad, 38, arbetar sedan 2017 med kapacitetsutveckling kring mänskliga rättigheter, inte minst kvinnors, på regionkontoret i Ghazni.

SAK fördömer fortsatt stängning av flickskolor i Afghanistan

Aktuellt För andra året i rad har skolor över årskurs 6 i Afghanistan öppnat utan flickor.

Rollspel och nya verktyg på schemat för lärare

Aktuellt Hasina arbetar som ensam lärare i byn Ghondae Manda. I höstas deltog hon för första gången i SAKs program för kompetensutveckling av lärare.

Syverkstaden fortsätter hemma hos Halima

Aktuellt Sparkassan är kvar, och kvinnor i byn Charmgari i provinsen Samangan samlas fortfarande hemma hos Halima för att sy kläder och väskor.

Empowering Women in Afghanistan: The way forward

Aktuellt Watch the recording of our International Women’s Day seminar on the dire situation for women and girls in Afghanistan.

Kvinnor i ett klassrum.

”Det var jobbet som gav oss hopp”

Aktuellt Efter talibanernas förbud mot kvinnor på icke-statliga organisationer är framtiden osäker för dem och för de miljoner människor som är beroende av deras arbete.

Högt spel och svåra dilemman

Aktuellt Chocken över beskedet om att kvinnor förbjuds studera vid universiteten hade knappt lagt sig när styret förbjöd kvinnor att arbeta för biståndsorganisationer.

FN-dag tillägnas afghanska skolflickor

Aktuellt Den 24 januari är det den internationella FN-dagen för utbildning, och i år är den tillägnad afghanska flickor och kvinnor.

SAKs arbete fortsätter – men viss verksamhet pausas

Aktuellt Efter förbudet mot kvinnlig NGO-personal pausar SAK vissa aktiviteter för att undvika diskriminering. Sjukvård och utbildning omfattas inte av förbudet, så större delen av vår verksamhet är fortfarande öppen.