Föreningsuppdateringar

SAK logga utan text

Evenemang Women Life Freedom Samtal mellan 2 aktivister: Najiba Sanjar från Afghanistan Elnaz Naziri från Iran Om kvinnors rättigheter i Afghanistan och Iran

Evenemang Women Life Freedom

The Sound of Silence_ Afghan poetry and music

Evenemang Den 26 september bjuder Pen Afghanistan in till en kväll med poesi, författarsamtal, musik, fotoutställning från Pen-centret i Kabul. Det primära syftet är att presentera vad Pen Afghanistan gör och vill och öppna upp för nya kontakter och skapa broar.  Välkomna! Dela också gärna med andra du tror är intresserade- kvällens program sker på engelska […]

Årsmöte för SAK i Göteborg

Evenemang SAKs lokalförening i Göteborg kallar till årsmöte.

Bortom rubrikerna – det dagliga livet i Afghanistan 25/11 18:30 Majornakyrkan Göteborg

Evenemang Bortom rubrikerna - det dagliga livet i Afghanistan. Temakväll med information av Abdul Toryalay från Svenska Afghanistankommittén

Den 15;e Exilfilmfestivalens program Göteborg 12-18/11 -21

Evenemang
Exilfilmfestivalen i Göteborg har sitt öppningsprogram fredagen den 12 november. Festivalen har ett brett program med flera afghanska filmer.

Insamling till Världens Barn den 2 oktober i Göteborg

Evenemang På lördag, den 2 oktober mellan kl 11.00 – 13.00 samlas så många av oss som kan och har möjlighet nere vid statyn ”Johanna i Brunnsparken” och samlar pengar till VÄRLDENS BARN.

Globala Torget 2021

Evenemang Globala Torget samlar ett 40-tal svenska organisationer som alla arbetar för en bättre värld. Under 20 år har Globala Torget varit en del av Bokmässan i Göteborg.
I år kommer för första gången arrangemanget att genomföras både på Bokmässan och Världskulturmuseet.

Ett hundratal programpunkter om viktiga ämnen äger rum 23 – 26 september. I år är det särskilt fokus på tillståndet för demokratin i världen.

Världens barn- Seminarium och musik på Litteraturhuset Göteborg 30/9

Evenemang Välkomna på seminarium till förmån för Världens Barn! Svenska Afghanistankommittén och Göteborgs Afrikagrupp anordnar ett seminarium om situationen i Afghanistan och Moçambique och våra verksamheter i länderna.
Det blir livemusik, filmklipp och samtal.
Vi säljer även böcker och samlar in till förmån för Världens Barn.