Pressfrihet

Journalist dödad i bombdåd i Afghanistan

Ur Afghanistan-nytt Journalister i Afghanistan lever ofta farligt. Hot och våld är inte ovanligt. I detta fallet med dödlig utgång.

Farligt som journalist klämd mellan två regimer

Ur Afghanistan-nytt Att arbeta som journalist i Afghanistan, och särskilt i provinsen Ghazni, har sina särskilda utmaningar och svårigheter, berättar Saifullah Maftoon.

”Jag är rädd att jag ska drabbas av våld”

Ur Afghanistan-nytt Atiqullah Sahil begränsas i sitt journalistiska arbete av det ökande våldet. Vissa saker avstår han från att skriva om av rädsla för konsekvenserna.

Brist på säkerhet problem för journalister

Ur Afghanistan-nytt Seyed Yasin Dehzad älskar journalistyrket för att det gör det möjligt för honom att tjäna folket och sitt land. Men bristen på säkerhet är ett problem.

Talibaner motarbetar kvinnliga journalister

Ur Afghanistan-nytt Situationen för kvinnliga journalister i Afghanistan är redan pressad, men samtalen mellan regeringen och talibanerna ökar oron.

Hoten har blivit vardag

Ur Afghanistan-nytt Sedan talibanernas fall 2001 har mediesituationen i Afghanistan genomgått en i det närmaste revolutionerande utveckling.
Antalet tidningar och radiostationer räknas i hundratal och journalistiken är friare än i något annat land i regionen. Trots det hotas och trakasseras många journalister.

Vi fördömer attacken på Rädda Barnens kontor i Jalalabad

Aktuellt ... i östra Afghanistan, onsdagen den 24 januari och uppmanar till åtgärder för att skydda biståndsarbetare!