För ett Afghanistan fritt från fattigdom, våld och diskriminering.

Stöd SAKs arbete i Afghanistan. Ditt bidrag behövs och gör skillnad!

En gåva till en mamma

Mors dag närmar sig. Ge en gåva – få ett gåvobevis.

Bli månadsgivare

Bidra till att fler flickor får gå i skolan, fler mödrar får vård, fler byar får rent dricksvatten och mycket annat.

Årsmöte 2022

Vårt arbete i Afghanistan

Lär dig mer om vårt arbete i Afghanistan

Nyheter

SAKs konferensrapport 2021

Aktuellt Den 11 november, 2021 höll SAK en internationell konferens om situationen i Afghanistan. "After the Taliban takeover - What future awaits Afghanistan?". Ta del av konferensrapporten här.

SAK på Järvaveckan

Aktuellt Svenska Afghanistankommittén kommer att medverka på Järvaveckan den 4–5 juni med tältplats och ser fram emot att prata med alla som vill, om bistånd, vårt arbete och situationen i Afghanistan. Välkommen förbi och säg hej! Allmän information  Datum: 1–5 juni (SAK är där 4–5 juni) Plats: Spånga IP, Stockholm Adress: Solhems Hagväg 2, 163 56 […]

Spring brings disappointment for Afghanistan’s women

Aktuellt Arzo Bahar, ordförande för Female Staff Association på Svenska Afghanistankommittén i Kabul, beskriver kvinnornas situation i Afghanistan. Artikeln publicerades först av Utvecklingsmagasinet som ges ut av Föreningen för Utvecklingsfrågor på FUF.se

Regeringen måste backa om nedskärningarna i biståndet

Andreas Stefansson Regeringens plan att skära i biståndet för att finansiera Sveriges flyktingmottagande kommer att slå hårt mot miljoner fattiga människor i världen. Afghanistan är bara ett av de länder som drabbas. Beslutet är inte bara moraliskt förkastligt utan också kontraproduktivt, skriver SAKs generalsekreterare Andreas Stefansson.

Världens Barn 2022

Aktuellt Svenska Afghanistankommittén (SAK) arbetar sedan länge med att barn och unga med funktionsnedsättning ska vara en del av samhället. En delaktighet på samma villkor som alla andra. Världens Barn bidrar till detta.

Gå Barnvagnsmarschen för gravida i Afghanistan!

Barnmorskor Barnvagnsmarsmarschen är RFSU:s årliga marsch mot mödradödligheten i världen. Kampanjen pågår mellan 19 och 24 maj 2022. I år marscherar vi för gravida i Afghanistan.

Bli månadsgivare

Med din hjälp kan vi förändra vardagen för de mest utsatta i Afghanistan på riktigt. Allra störst nytta gör du som medlem och/eller månadsgivare, men varje gåva hjälper.

Vill du ge din gåva på annat sätt? Se fler alternativ här.