Självförsörjning landsbygd

Lärlingarna och lärarna runt en motorcykel som de tränar på. Till vänster läraren Khiyal Mohammed.

”Utbildningen får mig att tro på mig själv”

Funktionsnedsättning På SAKs yrkesutbildningar får kvinnor och män med funktionsnedsättningar hjälp på vägen mot egen försörjning

Ramzia utomhus med grönskande bakgrund.

Ramziah stöttar kvinnor trots restriktioner

All verksamhet Det bästa med jobbet är att stötta kvinnor och se resultat, men restriktionerna gör arbetet svårt, säger Ramziah Radmanush, 28 år, fältarbetare i Takhar.

Ibrahim lär sig att svetsa.

Ibrahim lär sig svetsa – och spara pengar

Landsbygdsutveckling "Det behövs metallarbetare här i byn och jag tror att jag kommer kunna leva på det." - Ibrahim Nazari, 17 år.

Mikrolån gjorde Sakinas investering möjlig.

Mikrolån gav Sakina inkomst och hopp

Aktuellt Sakina gick med i en sparlånekassa, tog ett mikrolån på 3 000 afghani och vävde dukar och handdukar. Nu kan hon betala för mat och andra dagliga behov hemma.

Quesmata står bland ruinerna efter jordbävningen.

SAK stöttar familjer drabbade av jordbävningen

Aktuellt SAK stöttar 500 hushåll som drabbades av den förödande jordbävningen i Paktika den 22 juni.

Hon försörjer femton efter SAKs yrkesträning

Ur Afghanistan-nytt Alina Azimi försörjer 15 personer med sitt broderi. Hon är en av de 53 kvinnor som 2019 blev klara med utbildningen på SAKs yrkesträning i provinsen Samangan. De har nu etablerat 23 producentgrupper på landsbygden.

”Nu blir jag bjuden på alla bröllopsfester!”

Aktuellt Diskriminering, fattigdom och utanförskap drabbar flickor med funktionsvariationer hårdast. Nu kan du göra skillnad.

Ett självständigt liv

Aktuellt Khatera och Yasamin lär sig väva. De säljer sina alster, överkast, bröllopsgåvor och vaser på den lokala marknaden. På det sättet kan de bidra till familjens försörjning.

En låda som skapar framtid

Aktuellt Det är en plåtlåda. Ser kanske inte så märkvärdig ut. Men det är en magisk låda, i vilken skapas en bättre framtid. I distriktet Sholgara finns nu 45 sådana här lådor runt om i byarna.  Tittar man ner i någon av dem finner man enkel kontorsutrustning som pärm och hålslag, och protokollsböcker. I de flesta […]