Funktionsvariationer

”Nu blir jag bjuden på alla bröllopsfester!”

Aktuellt Diskriminering, fattigdom och utanförskap drabbar flickor med funktionsvariationer hårdast. Nu kan du göra skillnad.

”Då kom käftsmällen”

Funktionsnedsättning "Barnen har suttit fastkedjade och bundna hemma".

/ Aron Anderson, äventyrare och föreläsare, har träffat elever med funktionsvariationer som får utbildning och hälsovård av Afghanistankommittén.

Nu vet vi att vi har en framtid

Funktionsnedsättning När systrarna Nooria och Shukria växte upp var de nästan helt isolerade – Jag och Shukria, som är blind precis som jag, funderade mycket över våra liv och hur framtiden skulle bli. Eftersom vi alltid var hemma inomhus visste vi inte om det var dag eller natt.  De gånger vi gick ut blev vi retade […]

Rengöringsmedel ger självkänsla

Funktionsnedsättning

SAK och organisationen Afghan Disabled and Vulnerable Society har i ett gemensamt projekt startat en fabrik som tillverkar tvål och rengöringsprodukter.

Hopp och oro

Ur Afghanistan-nytt Familjen bodde långt utanför Mazar-e Sharif. Men en dag såg de ett teve-program om Svenska Afghanistankommitténs center för barn med funktionsnedsättningar, och insåg att de skulle behöva flytta in till staden för att ge familjens två döva barn chansen till värdigt liv.

Livet går framåt trots funktionsnedsättning

Aktuellt Att säga att Taj Mohammad är en levnadsglad ung man låter kanske som en klyscha – men det faktiskt just så det är.

Över 35 år av konflikt

Aktuellt Drakarna flyger redan över Kabul, trots att det bara är februari. Vintern har varit varm, och alla oroar sig över att det ligger alldeles för lite snö uppe i bergen som omger staden. Den snö som ska smälta och förvandlas till vatten lagom till vårsådden och hjälpa grödorna att gro.

Ett självständigt liv

Aktuellt Khatera och Yasamin lär sig väva. De säljer sina alster, överkast, bröllopsgåvor och vaser på den lokala marknaden. På det sättet kan de bidra till familjens försörjning.