Landsbygd

Ramzia utomhus med grönskande bakgrund.

Ramziah stöttar kvinnor trots restriktioner

All verksamhet Det bästa med jobbet är att stötta kvinnor och se resultat, men restriktionerna gör arbetet svårt, säger Ramziah Radmanush, 28 år, fältarbetare i Takhar.

Barn vid en vattenkran.

Rent vatten har gjort livet i byarna bättre

All verksamhet Nu kan barnen i byn Bakhmal Basi gå i skolan i stället för att ägna dagarna åt att hämta vatten. De slipper också bli sjuka för att de druckit förorenat vatten.

Rent vatten till 14 byar i största vattenprojektet

Landsbygdsutveckling SAKs största vattenledningsprojekt någonsin invigdes i slutet på förra året i provinsen Takhar. 14 byar har nu tillgång till rent dricksvatten. Barnen kan gå i skolan i stället för att hämta vatten och byborna slipper bli sjuka av förorenat vatten.

Nytta och nöje för 40 elever i vinter

Ur Afghanistan-nytt

Shamila är tio år och går i andra klass i en av SAKs byskolor, i byn Sare Chishma i provinsen Balkh. En del skolor har börjat erbjuda möjlighet att gå i skola under det långa vinterlovet, då skolan annars är stängd. 

”Nu blir jag bjuden på alla bröllopsfester!”

Aktuellt Diskriminering, fattigdom och utanförskap drabbar flickor med funktionsvariationer hårdast. Nu kan du göra skillnad.

En låda som skapar framtid

Aktuellt Det är en plåtlåda. Ser kanske inte så märkvärdig ut. Men det är en magisk låda, i vilken skapas en bättre framtid. I distriktet Sholgara finns nu 45 sådana här lådor runt om i byarna.  Tittar man ner i någon av dem finner man enkel kontorsutrustning som pärm och hålslag, och protokollsböcker. I de flesta […]