The 8th. Afghan International Film Festival in Sweden

Screening schedule 2-4 Sep 2016

Screening Schedule

Friday September 2nd.

Part 1

17:00 Opening OF festival
17:05 Speech by Pen club representative, 5 min
17:10 Speech by Nacka Kommun representative, 5 min
17:15 Speech by SAK representative, 5 min
17:20 Afghan Music, Farid, Wajiha and Hadia Rastagar. 30 min
17:50 About the Festival, Mr Homayun Morowat. 10 min
18:00 Start the festival screen.

Films

18:00 The Man's Promise - feature film- Afghanistan, 90 min

Wirter: Dr Mohammad Akram Osman

Director: Saeed Orokzai

19:30 Break 30 min

Part 2, 20:00

I am an Azriel – Director: Hassan Moosavi, Short film – Afghanistan, 10 min

In the name of father – Director: Masuma Mohaqqeq, Short film – Afghanistan, 8 min

Red - Director: Abdullah Rezaie, Short film – Afghanistan, 4 min

Republic of Herrskog – Director: Hamed Alizadeh, Doc film – Afghanistan, 33 min

Discussion with Director, 30 min

21:30 End

Saturday September 3rd.

Part 1, 13:00

Films

The Bird was not Bird - Director: Mirwais Arash, Fiction film- Afghanistan, 97 min

14:40 Break 20 min

Part 2, 15:00

At the sound of bells - Director: Lisbeth koutvhoumoff, doc film- France, 25 min Water - Director: Jalal Rohani, short film- Afghanistan, 15 min
The Bus stop – Director: Wigah Moqrebi - short animation – Afghanistan, 2 min
Rose for Mother – Director: Faizah Amini - short animation – Afghanistan, 3 min
The Saviour – Director: Mahdi Poya - Short animation – Afghanistan, 4 min
Icon - Director: Tahmina Rastagar, Doc film- Germany / Afghanistan, 10 min

Discussion with Director, 15 min

16:30 Break 30 min

Part 3, 17:00

Marie Mother – Director: Sadam Wahedi – Short film – Afghanistan, 21 min The Forbidden Terrain - Director: Mohammad Ranjbar – Doc Afghanistan, 37 min Afghanistan Night Storys - Director: Alka Sadat – Long Doc Afghanistan, 60 min

Discussion with Director, 30 min

19:30 Break 15 min

Part 4, 19:45

Together Forever - Director: Ahmad Zia Ebrahimi – Short film - Afghanistan, 15 min Kabul Song – Director: Lisbeth Koutchoumov – Long Doc – Switzerland, 60 min Discussion with Ustad Hussain Arman, 30 min

21:30 End

Sunday September 4th.

Part 1, 13:00

The Bird – Director: Mahmod Tajik – Short film – Afghanistan, 13 min

Deport at 12 pm – Director: Habib Aria Azizi – Short film- Germany, 10 min

Citizens of the World – Director: Razi Mohebi – Short film - Italy , 15 min

Drop - Director: Mourad Tuychiev, short film- Tajikistan, Afghanistan, 5 min

A little boart - Director: Abladdin Muhsiddin — Short film Tajikistan/Afghanistan

A little heart - Director: Ahladdin Muhsiddin – Short film Tajikistan/Afghanistan, 5 min

ENTELECHY - Director: Ariana Delawari – Short film – USA, 10 min Angelus Novus - Director: Aboozar Amini - Short film – Italy, 24 min

Discussion with Director, 30 min

15:00 Break 30 min

Part 2, 15:30

Saving Mes Aynak - Director: Brent E. Huffman – Long Doc – Netherlands, 60 min HEAL - Director: Mian Adnan Ahmad – Fiction short film – Pakistan - USA, 25 min

16:30 Break 30 min

Part 3, 17:00

The Land of the Enlightened - Director: Pieter – Jan De Pue Fiction, documentary, 85 min Belgium 2016

18:30 Festival films analyze, Mr Atiq Rahimi. 20 min 18:50 About the Jury team, Mr Hussain Danesh. 10 min

19:00 Awards. 30 min

19:30 Break 30 min

20:00 Music, Shekib Mosadeq. 30 min 20:30 End