SAK

2019 års SAK-styrelse

Nominera till SAKs styrelse

Aktuellt SAKs årsmöte närmar sig. En styrelse ska väljas och därför påminner valberedningen om att det är dags att nominera kandidater.

Utdelning av solidaritetspriset 2018

Dags att nominera till SAKs Solidaritetspris 2022

Aktuellt Vem är din kandidat till att ta emot SAKs årliga solidaritetspris?

Lättnad och oro när skolor öppnade igen

Ur Afghanistan-nytt Många av SAKs skolor tvingades stänga i flera månader på grund av de allt intensivare striderna mellan de forna regeringsstyrkorna och talibanerna. Efter talibanernas maktövertagande har SAK kunnat öppna de flesta av sina skolor igen.

SAKs arbete fortsätter trots svårigheter

Ur Afghanistan-nytt SAK har kunnat fortsätta med stora delar av sitt arbete efter talibanernas maktövertagande. Det största problemet just nu är att bankerna är stängda och alla internationella pengaöverföringar stoppade.

Förnya ditt medlemskap eller bli medlem nu!

Aktuellt Ditt medlemskap är viktigt för SAK. Som medlem bidrar du till ett fortsatt starkt engagemang i Sverige för Afghanistans folk och stödjer verksamheten i Afghanistan. Vi vill fortsatt ha dig som medlem 2022. Förnya ditt medlemskap redan idag!

Ordförandebyte i förtid

Aktuellt Ett nytt jobb på Sida gjorde det nödvändigt för SAKs ordförande Kajsa Johansson att kliva av i förtid från uppdraget. SAKs årsmöte den 29 maj valdes Bengt Ekman till ny ordförande.

Dags att nominera till SAKs Solidaritetspris 2021

Aktuellt Varje år delas SAKs solidaritetspris ut till en person eller organisation vars arbete gjort den förtjänt av att lyftas fram. Vem är din kandidat 2021?

Jag önskar mig ett större vi

Ur Afghanistan-nytt

Jag önskar att detta ”vi” hade varit större och innefattat fler människor; människor från fler länder, ja hela världen. 

SAK vinner pris för bästa årsrapport

Aktuellt Den 20 november på Ideellt Forum (som arrangeras av föreningen Ideell Arena) vann SAKs årsrapport för 2019 utmärkelsen Årets redovisning i den ideella sektorn.