Medlemmar

”Mina resor har förändrat synen på livet totalt”

Ur Afghanistan-nytt Staffan Myrhage liftade till Nepal på 1970-talet, passerade Afghanistan på vägen och hans hjärta har brunnit för Afghanistan sedan dess. Men det var först omkring 2010 som han blev medlem i SAK. Sedan flera år sitter han i styrelsen i lokalföreningen i Göteborg.

” Jag vill att fler ska bli nyfikna på Afghanistan”

Ur Afghanistan-nytt En ny lokalförening har startat i Dalarna. Läraren Maria Holzmann, 47 år, är en av ledamöterna i interimsstyrelsen som precis påbörjat verksamheten.

” Jag känner starkt för arbetet med funktionsnedsatta”

Ur Afghanistan-nytt Nyfikenhet på Afghanistan ledde Peter Karlsson, 43, till SAK. Han engagerade sig direkt i lokalföreningen i Stockholm där han snabbt blev invald i styrelsen. Han är en av årets mottagare av Solidaritetspriset som han fick för sitt engagemang.

” Jag har träffat afghaner vars liv förändrats av SAK”

Ur Afghanistan-nytt Maryam Akbari arbetade som journalist i Afghanistan och hörde talas om SAK redan då. Nu sitter hon i styrelsen i Stockholms lokalförening och gillar att jobba med digitala kampanjer.

”Nu måste jag ge ännu mer”

Ur Afghanistan-nytt Oväntat, oroligt – men engagemanget viktigare än någonsin. Hanneke Kouwenberg och Thomas Magnusson har bägge varit engagerade under decennier i SAK och nu är de redo att ge ännu mer.

Afghanistanvecka

Aktuellt I samband med SAKs internationella konferens den 11 november anordnar våra lokalföreningar aktiviteter under veckan – en Afghanistanvecka! Här hittar du samlad information om saker som kommer att hända, men håll utkik, det kan komma mer där just du bor.

Förnya ditt medlemskap eller bli medlem nu!

Aktuellt Ditt medlemskap är viktigt för SAK. Som medlem bidrar du till ett fortsatt starkt engagemang i Sverige för Afghanistans folk och stödjer verksamheten i Afghanistan. Vi vill fortsatt ha dig som medlem 2022. Förnya ditt medlemskap redan idag!

Situationen i Afghanistan och SAKs verksamhet

Aktuellt Medlemsmöte torsdag 19/8 kl. 16.00

Reza samlade in pengar på cykeltur genom Sverige

Ur Afghanistan-nytt Reza Javid, 34 år, föreningsrevisor och aktiv i Skövde/Skaraborg, cyklade i somras från Kiruna till Smygehuk och kom på att han kunde samla in pengar till SAK under tiden.