Skolflickor byskola

Förnya ditt medlemskap eller bli medlem nu!

Ditt medlemskap är viktigt för SAK. Som medlem bidrar du till ett fortsatt starkt engagemang i Sverige för Afghanistans folk och stödjer verksamheten i Afghanistan. Vi vill fortsatt ha dig som medlem 2022. Förnya ditt medlemskap redan idag!

Etiketter

MedlemmarSAK
Skolflickor på väg till skolan under tiden före talibanernas maktövertagande. Foto: Kajsa Waaghals

En kväll om Afghanistan

Svenska Afghanistankommittén och Etnografiska museet bjuder in till en kväll om Afghanistan. Hör återblickar från resande under 50-, 60- och 70-talet, och samtal om den humanitära situationen i landet samt om arbetet med hotat kulturarv.

Etiketter

event
Två pojkar som leker i på en gata i by Worsaj i Afghanistan.

Globala Torget 2021

Globala Torget samlar ett 40-tal svenska organisationer som alla arbetar för en bättre värld. Under 20 år har Globala Torget varit en del av Bokmässan i Göteborg. Ett hundratal programpunkter om viktiga ämnen äger rum 23 – 26 september. I år är det särskilt fokus på tillståndet för demokratin i världen.

Flicka på ortopedisk klinik

SAK sviker inte civilbefolkningen

Talibanerna har tagit över makten i Afghanistan och stor osäkerhet råder om framtiden. Trots detta fortsätter SAKs arbete. 

Afghanistan-nytt

Tidningen Afghanistan-nytt tar upp aktuella händelser och frågor som rör Afghanistan och SAKs utvecklingsarbete. Som medlem eller månadsgivare får du den direkt i brevlådan fyra gånger per år.