Stöd utbildning av barnmorskor

Mödradödligheten minskar gradvis i Afghanistan, men är fortfarande en av de högsta i världen. En av orsakerna är särskilt bristen på kvinnlig vårdpersonal, framförallt utanför städerna. Därför erbjuder vi barnmorskeutbildningar till kvinnor från landsbygden. Efter bara två år återvänder de till sina hembyar för att rädda liv!

Ditt stöd går bland annat till:

Så här kan ni bidra

babykit för att uppmuntra mammor att föda på sjukhus
100 kr,
Tre babypaket
förlossningskit
19 kr,
Ett förlossningspaket till sjukhuset
3712 kr,
En månads utbildning av en barnmorska

Beställ ditt digitala Mors dag-kort (PDF) här
Det kan vara svårt att hitta en perfekt Mors dag-present. Så varför inte ge ett digitalt gåvokort? Både den mamman du firar och en mamma i Afghanistan har glädje av det. Kortet är fint i sin enkelhet men du kan också kombinera med en Mors dag-blomma eller tårta. Kortet kostar från 100 kronor och skickas digitalt till dig (på grund av corona har vi inte möjlighet att skicka papperskort). Du kan själv skriva ut kortet eller vidarebefordra det digitalt.

Det finns fler sätt att visa ditt stöd:

- Swisha din gåva till 900 78 08. Ett förlossningspaket kostar till exempel bara 19 kronor. Ange ”Mor2020” i ämnesraden.

- Det enklaste sättet att stödja SAK långsiktigt är att bli månadsgivare.

- Du kan också delta i SAKs arbete i Sverige genom att bli medlem.

Hjälp oss att nå vårt insamlingsmål på 40 000 kronor innan Mors dag, den 31 maj 2020. Ditt bidrag gör stor skillnad, oavsett hur mycket eller lite du skänker. Tack för din gåva!

Se filmen om våra barnmorskeutbildningar här (3 min).

Så här kan ni bidra