SAKs lokalförening i Skellefteå

Välkommen till SAKs äldsta lokalkommitté. Vi samlar in pengar till Afghanistan och ordnar föreläsningar. Bor du i Örnsköldsvik eller norröver och vill engagera dig för Afghanistan så är du varmt välkommen som medlem hos oss.

Våra aktiviteter ser du längre ner på sidan!

Kort om föreningen:
Vår lokalförening bildades redan 1980 i samband med Barnens dag då den sovjetiska ambassadören var här för att inviga festligheterna.

Vi var några stycken som tog tillfället i akt att demonstrera mot Sovjetunionens ockupation av Afghanistan. Vi gjorde en stor banderoll med texten ”Sovjet ut ur Afghanistan!” och satte dessutom in en annons med samma text, undertecknat med ca 150 namn, i Norra Västerbotten och i Västerbottens Folkblad.

Gensvaret vi fick på den aktionen var så överväldigande att vi beslöt oss för att bilda en förening som sen gick med i Svenska Afghanistankommittén när organisationen bildades formellt. Nu har det gått 40 år och är aktiva och engagerade för det afghanska folket även om Sovjet Unionen lämnade Afghanistan 1980.

Vi arrangerar olika aktiviteter för att informera om SAK och samla in pengar för Afghanistan. Hoppas du vill engagera dig också.

Har du frågor är du alltid välkommen att höra av dig! Kontaktuppgifterna ser du till vänster!

Skellefteå föreningen
Karl-Erik Wiklund

Aktuellt från lokalföreningen

SAKs lokalförening i Skellefteå

Kallelse extra årsmöte Skellefteå 12 september

Årsmöte SAK Skellefteå 28 mars

SAKs lokalförening i Skellefteå Hej medlem!  Härmed kallas du till årsmöte för SAKs lokalförening i Skellefteå måndag den 28 mars kl 19:00. Plats:  Vuxenskolan Skellefteås lokal, Kanalgatan 41 Skellefteå OBS! Meddela senast 21 mars om du vill delta pga fika o lokal.​Skriv till :  Skelleftea@sakforening.se Se bifogad dagordning och förslag på verksamhetsberättelse! Välkommen! Hälsningar Karl-Erik Wiklund Ordförande SAK Skellefteå

Skellefteå Afghanistankommitte åkte till Luleå för att se Sitaraha!

SAKs lokalförening i Skellefteå Medlemmar från Skellefteå Afghanistankommitte åkte 14 mil för att se teaterföreställningen Sitaraha - stjärnorna den 31/3. Den långa bilresan var mödan värd. Vi fick se och uppleva tre gripande berättelser från krigets Afghanistan ur ett kvinnoperspektiv. Gå och se denna föreställning om ni får chansen.

Skellefteå Afghanistankommitte har fått besök av SAK:s föreningshandläggare.

SAKs lokalförening i Skellefteå Filippa Almlund, föreningshandläggare i SAK, har varit på besök i Skellefteå 22-23 februari. Filippa träffade elever på Anderstorpsgymnasiet och Tuböleskolan samt medlemmar i lokalkommitteen.