SAKs lokalförening i Lund

Sedan 1983 sprider vi kunskap om Afghanistan, om landets folk, historia och om vad som sker idag.

Vi organiserar studiecirklar, utställningar och anordnar föreläsningar. Samtidigt samlar vi in pengar för att stödja vår verksamhet.

Lunds Afghanistankommitté omfattar Skåne från Ängelholm i nordväst till Simrishamn i sydöst, Osby och Kristianstad i norr till Landskrona och Lund i syd. Bor Du inom detta område är Du varmt välkommen att höra av dig!

Föreningsuppdateringar

Kallelse till Svenska Afghanistankommitténs i Lund årsmöte 2023

SAKs lokalförening i Lund När: Lördagen den 4 mars kl 14.00-16. Lokal: Västerkyrkan, Vävaregatan 13, Lund Välkomna på SAKs lokalförening i Lunds årsmöte 2023. Vi inleder med årsmötet där vi alltså skall bilda en ny lokalförening, SAKs lokalförening i Skåne! Efter paus med fika kommer Alan Frisk, chef för biståndsarbetet i SAK att berätta om läget i Afghanistan. Ingen […]

Fotoutställning: Ung i Afghanistan och Afghanska klassrum

SAKs lokalförening i Lund Välkommen att ta del av två utställningar med fotografier från Svenska Afghanistankommitténs verksamhet i Afghanistan.

SAK-rapporten

SAKs lokalförening i Dalarna SAK arrangerar återkommande videomöten där vi rapporterar om läget i Afghanistan och vårt arbete. Denna rapport är från 1 februari.

Evenemang

Evenemang

Sagostund på Dari

Mujib Hamidi: musik från Afghanistan

Evenemang ”GÅR DET ATT STOPPA FÅGLARNA FRÅN ATT SJUNGA?” Under talibanernas styre på 1990-talet förbjöds all musik utom religiöst reciterande. Efter talibanernas maktövertagande i augusti 2021 kom inte direkt något officiellt förbud, men uttalanden och åtgärder har i praktiken förhindrat eller försvårat utövandet av all sorts musik, inte bara populärmusik utan också traditionell afghansk musik som […]

Lunchföreläsning: Att vara kvinna i Afghanistan i dag

Evenemang När: 8 mars kl 12:30 – 13:00 Plats: Botulfshörnan Stortorget 9, Lund Flickor och kvinnors situation i Afghanistan är helt förskräcklig. Deras mänskliga rättigheter berövas dem och de isoleras alltmer i hemmen. Hela samhället utarmas och allas villkor försämras. Det är lätt att tro att kvinnor alltid haft det på detta sätt i Afghanistan. Men så är […]

Biståndsarbete i konfliktdrabbade länder

Evenemang Panelsamtal bland annat om den senaste tidens utveckling i Afghanistan. Medverkande är Johan Berg från Läkare utan gränser, Anna Ek från SAK och Minja Peuschel från Rädda Barnen. Arrangeras i samarbete med SAK Lund. Moderator är Anna Åkerberg, styrelseledamot i SAK Lund. Fri entré, ingen föranmälan.