Kommande aktiviteter

Verksamheten i Sverige genomförs till största del av aktiva runt om i landet. Svenska Afghanistankommittén har 12 lokalkommittéer, ett ungdomsnätverk och ett gäng arbetsgrupper som arrangerar föreläsningar, insamlingsevent, filmvisningar och mycket mer. Här kan du se kommande aktiviteter. Kontakta din närmaste lokalkommitté för att få veta mer om det arbete som görs och om hur du kan bli aktiv.

Vår verksamhet

Svenska Afghanistankommittén har en bred verksamhet i hela Sverige. Här är ett urval av aktiviteter som ägt rum runt den senaste tiden.

Från Herat till Teheran 8 sept

Inför ett 70-tal personer på ABF i Stockholm berättade Mohsen Nekomanesh, svensk-iransk författare som bott i Sverige sedan 1986, om afghanska flyk

Material

För dig som är aktiv eller vill bli aktiv.

Utställning

Utställningar

Vi har flera utställningar, som visar Afghanistan ur olika synvinklar. Vi tar ingen avgift för att låna ut utställningarna, men du måste betala fraktkostnaden.

Afghanistan-nytt

Vår medlemstidning Afghanistan-nytt tar upp aktuella händelser och frågor som rör Afghanistan och utkommer fyra gånger per år. Blir du medlem får du den direkt i din brevlåda.

#3 2016

Afghanistan-nytt #3 2016

Det är nu 15 år sedan Al-Qaida attackerade World Trade Center i New York och det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon nära Washington DC.

#2 2016

Afghanistan-nytt #2 2016

Varje dag dör människor av brist på sjukvård. Därför arbetar SAK ständigt med att göra vården mer tillgänglig för civilbefolkningen i Afghanistan, i synnerhet på landsbygden.

#1 2016

Afghanistan-Nytt #1 2016

Utbildning är inte allt SAK ägnar sig åt, men det är en stor del av vår verksamhet. Utbildning är också nödvändig för ett lands utveckling. Därför viker vi temasidorna i detta nummer åt att titta lite extra på just detta.