SAKs finanschef Khesrow Momand

Khesrow Momand är SAKs nya finanschef. Foto: Haji Mohammad

Medarbetaren: Jag gillar värderingarna

SAKs nya finanschef heter Khesrow Momand och är 37 år. Han har varit på SAK i 14 av dem.

Vad tycker du om att arbeta på SAK?

– Jag uppskattar SAK för dess humanitära vision, avslappnade arbetsmiljö och för möjligheterna att utvecklas här.

Började din karriär på SAK?

– Nej, mitt första jobb var på hälsoprogrammet hos Ibn-Sina, en internationell frivilligorganisation där jag jobbade som revisor. Men min karriär där blev inte lång.

Vad var det som hände?

– Jag arbetade på regionkontoret i Zabul, en provins i södra Afghanistan, när mina föräldrar, som bor i Kabul, bad mig att komma till Kabul eftersom de planerade för min förlovning. Så då var jag tvungen att sluta på mitt jobb och söka nytt jobb i Kabul.

Du fick byta jobbet mot förlovning?

– Ja, men som tur var varade min period som arbetslös inte länge. Jag hittade ett ledigt jobb på SAK som ekonomiadministratör i Maidan Shar, 35 kilometer från Kabul. Jag sökte det, och fick det.

SAKs utvecklingsarbete värdefullt

Hur har det varit att arbeta på SAK?

– SAKs värderingar stämmer överens med mina egna personliga. Jag har tackat nej till andra jobb för att SAKs uppdrag är så värdefullt. Dessutom har mitt arbetsområde ständigt förändrats vilket är en annan stor orsak till att jag fortfarande uppskattar att arbeta på SAK. Jag har fått möjligheter att göra karriär och få nya utmanande arbetsuppgifter.

Hur har arbetet på SAK påverkat ditt liv?

– Det har påverkat mitt liv positivt både socialt och akademiskt. Jag uppskattar att SAK gett mig både tid och ekonomisk möjlighet att läsa in kandidatexamen i företagsekonomi och därefter min magisterexamen i företagsekonomi. Inte bara det, jag fick också betyg i dessa ämnen från Kanada vilket inte hade varit möjligt utan SAKs stöd. Jag var kvalificerad för det eftersom jag hade möjlighet att använda min teoretiska specialkunskap i ekonomi på nyckelpositioner på SAK.

HAROON MUDASER
Kommunikatör, SAKS huvudkontor i Kabul