Foto: Malin Hoelstad

Nanne Goshti – köttfärsrulle med ägg och koriander

Receptet räcker till 8 personer.

1 kg nötfärs 
4 ägg 
3 dl ströbröd 
1 paprika
1 chilifrukt
4 klyftor vitlök
Salt
2 msk mald koriander 
2 msk svartpeppar 
1 tsk chilipeppar 
2 tsk vitlökspulver 
1 tsk citronpeppar
4 msk olja 
8 ägg, hårdkokta och skalade
Vetemjöl 
Olja till fritering 

Sätt ugnen på 250° C. Blanda köttfärs med ströbröd och ägg. Hacka chili och paprika, riv vitlöken. Blanda kryddorna med färsen. 

Gör två limpor av köttfärsblandningen och tryck in de skalade äggen i limporna. Sätt in i ugnen och sänk värmen till 125° C när köttsaften börjar sippra ut. Låt stå i ugnen cirka 2 timmar. Kontrollera att köttfärsrullarna är genomstekta. Red den vätska som bildats med lite vetemjöl till en sås. 

Recept: Farah