Vad vet du om biståndet?

För ett Afghanistan fritt från fattigdom, våld och diskriminering.

Stöd SAKs arbete i Afghanistan. Ditt bidrag behövs och gör skillnad!

Lär känna Afghanistan

Bli månadsgivare

Bidra till att fler flickor får gå i skolan, fler mödrar får vård, fler byar får rent dricksvatten och mycket annat.

Afghanistan-nytt

Ladda ner SAKs tidning

Vårt arbete i Afghanistan

Lär dig mer om vårt arbete i Afghanistan

Nyheter

SAK-projekt ska lindra effekten av naturkatastrofer

Aktuellt I samarbete med UNDP genomför SAK flera projekt för att mildra effekterna av naturkatastrofer och göra landsbygdssamhällen mer motståndskraftiga.

MR-dagarna 2022

Aktuellt Mänskliga rättighetsdagarna är Nordens största forum för mänskliga rättigheter. SAK kommer vara på plats, denna gång är det i Örebro.

” Jag vill att fler ska bli nyfikna på Afghanistan”

Ur Afghanistan-nytt En ny lokalförening har startat i Dalarna. Läraren Maria Holzmann, 47 år, är en av ledamöterna i interimsstyrelsen som precis påbörjat verksamheten.

”Kvinnorna och flickorna behöver omvärldens stöd”

Ur Afghanistan-nytt På årsdagen av talibanernas maktövertagande arrangerade lokalföreningen i Stockholm en manifestation för afghanska flickors rätt till utbildning.

40 dagar på cykel för SAK

Aktuellt Qais Nooris intresse för att cykla allt längre sträckor ledde honom till Marocko, men utmaningen att cykla 3 700 kilometer räckte inte. Han ville ha ett syfte med resan också, och därför bestämde han sig för att samla in pengar till SAK.

”Kvinnor mår dåligt och behöver extra stöd”

Aktuellt Arzo Bahar är ordförande för Female Staff Organization, FSA, på SAKs kontor i Kabul och vikarierande chef på administrationen för lagret.

Bli månadsgivare

Med din hjälp kan vi förändra vardagen för de mest utsatta i Afghanistan på riktigt. Allra störst nytta gör du som medlem och/eller månadsgivare, men varje gåva hjälper.

Vill du ge din gåva på annat sätt? Se fler alternativ här.