För ett Afghanistan fritt från fattigdom, våld och diskriminering.

Stöd SAKs arbete i Afghanistan. Ditt bidrag behövs och gör skillnad!

Våra lokalföreningar

SAK har en medlemsrörelse med föreningar på många håll i landet. Hitta lokalföreningen närmast dig.

Vårt arbete i Afghanistan!

SAK har bedrivit utvecklingsarbete i Afghanistan under lång tid.

SAKs årsmöte 2022

Inbjudan till SAKs årsmöte 2022.

Nyheter

Kreativt tänkande krävs för att låsa upp pengarna

Analys Redan innan talibanerna tog makten var Afghanistans ekonomi svag och kraftigt beroende av utländskt stöd. Tidigare utgjorde utländska anslag, i form av militärt och civilt stöd, cirka 8,5 miljarder US-dollar per år. Det motsvarade 43 procent av Afghanistans BNP och finansierade
75 procent av landets offentliga utgifter, 50 procent av budgeten och omkring 90 procent av statens säkerhetsutgifter.

” Vi har Afghanistan i våra hjärtan”

Ur Afghanistan-nytt Margareta Fränne, 80 år, bodde i Afghanistan i början på 1970-talet. När SAKs lokalförening i Södertälje bildades 1980 var det självklart för henne att engagera sig, och det har hon gjort sedan dess.

Talibanerna stoppar musiken

Ur Afghanistan-nytt Den afghanska musiken är återigen hotad. Talibanerna har inte utfärdat något officiellt förbud, men genom hot, trakasserier, attacker och mord har de ändå lyckats skrämma iväg musiker utomlands och tysta dem som är kvar.

Afghansk historia på gömda rullar

Ur Afghanistan-nytt Filmer som räddades undan talibanerna i ett lönnrum är grunden i en dokumentär om afghansk filmhistoria.

SAK tar över sjukvård i Nuristan

Aktuellt SAK har från och med oktober tagit över ansvaret för sjukvården i ytterligare en provins, Nuristan. Det är en av de fattigaste och mest underutvecklade av Afghanistans 34 provinser.

När musiken tystnar eller går i exil

Ur Afghanistan-nytt Talibanerna har inte officiellt förbjudit musik, men de har agerat och uttalat sig på sådana sätt att musiken ändå håller på att tystna i Afghanistan.

Bli månadsgivare

Med din hjälp kan vi förändra vardagen för de mest utsatta i Afghanistan på riktigt. Allra störst nytta gör du som medlem och/eller månadsgivare, men varje gåva hjälper.

Vill du ge din gåva på annat sätt? Se fler alternativ här.